brandwacht inhuren

Een brandwacht inhuren

Bij het woord ‘brandwacht’ denken de meeste mensen wellicht aan een andere benaming dan brandweer. Echter, er zit wel degelijk een verschil tussen een brandweer en een brandwacht. Een brandweerman of vrouw houdt zich namelijk bezig met het bestrijden van een brand. Deze komt dus in actie wanneer de brand al is uitgebroken. Een brandwacht gaat meer preventief aan het werk. Een brandwacht is namelijk iemand die branden probeert te voorkomen. Een brandwacht inhuren, wanneer moet je dat doen? En hoe gaan brandwachten te werk? Dat lees je hier.

Wat doet een brandwacht

Een brandwacht is er speciaal voor andere. Een brandwacht is er namelijk om andermans veiligheid te waarborgen. Ze houden zo het toezicht in brandgevaarlijke situaties en werkzaamheden en ze houden brandpreventie controles. Daarnaast kan een brandwacht ook ingezet worden bij evenementen of theaters waarbij er gebruik wordt gemaakt van rook door bijvoorbeeld rookmachines. Je kunt een brandwacht ook inhuren om toezicht te houden bij werkzaamheden aan een pand waar de sprinklerinstallatie defect is.

Een brandwacht is in staat om een vroegtijdige brand te detecteren en bestrijden, hij/zij weet hoe een gebouw op een effectieve en op de meest veilige manier ontruimd dient te worden en een brandwacht kan uiteraard EHBO toepassen.

Een brandwacht is er in grote zin dus voor het waarborgen van de mensen binnen een pand door vroegtijdig een brand te kunnen opsporen en in het geval van een brand de mensen zo snel mogelijk in veiligheid kan brengen.

Een brandwacht inhuren

Brandwachten zijn in te huren voor verschillende branches zoals: horeca, industrie, staalindustrie, evenementen en de bouw. Om een voorbeeldsituatie te noemen waarbij u kunt denken aan het inhuren van een brandwacht is het volgende. In een kantoorpand of in een pand waar mensen slapen is het van uiterst belang dat een brand vroegtijdig ontdekt wordt om zo de veiligheid te waarborgen. Hier zijn dan zogezegde brandmeldinstallaties voor. De rookmelders detecteren dan wanneer er te veel rook aanwezig is, waarna het alarm zal luiden voor ontruiming. Het kan natuurlijk een keer voorkomen dat zo’n brandmeldinstallatie een storing heeft, of onder onderhoud is. Dan is het volgens de verzekering, brandweer en gemeente verplicht om een brandwacht in te huren. De brandwacht zal dan namelijk als het ware de taken van de brandmeldinstallatie overnemen. Het kan ook zo zijn dat alleen de sprinklerinstallatie onderhoud nodig heeft of een storing heeft. Ook dan kun je een brandwacht inhuren.

Voor meer informatie over brandwachten:  http://degrootbrandwachten.nl/