nieuwe vloer

Drie handige tips voor het uitzoeken van een nieuwe vloer

Ben je toe aan een nieuwe vloer, maar heb je geen idee welke vloer je moet kiezen? Welke opties je ook mooi vindt, een vloer kiezen is altijd een lastige opgave. Naast dat een vloer alles bepalend is voor de sfeer in een ruimte, is het ook van belang dat de vloer bij de meubels past. In dit artikel probeer ik je een handje te helpen door drie handige tips te geven voor het uitzoeken van een nieuwe vloer. 

Kijk naar je meubels voor de kleur

Voor het uitzoeken van een nieuwe vloer is het handig om te kijken naar de meubels die er al staan. Misschien ben je van plan om nieuwe meubels te kopen. In dat geval zal de kleur van de vloer niet van toepassing zijn, maar wanneer je jouw huidige meubels wil laten staan wel. Dan is het zaak om een kleur te kiezen dat bij de meubels past. 

Kijk naar het materiaal

Nadat je de keus hebt gemaakt voor welke kleur vloer je wil gaan, is het tijd om te kijken naar het materiaal. Het materiaal speelt namelijk een grote rol. Het liefst ben je op zoek naar tegels die lang meegaan en niet snel beschadigen. Eén van de beste materialen voor een vloer zijn chique keramische vloertegels. Deze tegels zijn namelijk waterafstotend en krijgen vrijwel geen krassen. Hierdoor kun je langer met deze vloer doen. 

Schrik niet van de prijs

Er zit veel verschil in de prijsklasse voor vloeren. Zo zijn er veel mensen die kiezen voor een pvc vloer vanwege de prijs. Een keramische vloer wordt door sommige juist weer als duur beschouwd. Om een goed beeld te creëren van de prijsklassen is het van belang om te kijken naar de levensduur. Een vloer is namelijk een investering voor een langere periode. 

Wil je graag meer informatie over keramische vloertegels? Klik hier