voordelen-landelijk-wonen

Dit zijn de voordelen van landelijker wonen

Het afgelopen jaar hebben veel mensen ingezien hoe belangrijk het is om prettig te kunnen wonen. Nu we zoveel tijd bij huis hebben doorgebracht willen we ook dat we alles bij huis goed voor elkaar hebben. Zo trokken het afgelopen jaar ook steeds meer Randstedelingen naar het platteland. Er zijn diverse voordelen aan meer landelijk te kunnen wonen. Wij geven hier meer informatie over op deze pagina. 

Veel minder hectisch en meer rust

Het wonen in een stad kan soms behoorlijk hectisch worden. Zodra je naar buiten gaat ben je namelijk omringd door veel mensen. En dat elke dag weer. Sommige mensen vinden dit fijn, maar lang niet iedereen. Vergeet ook niet het toerisme in de steden. Helemaal in een plek als Amsterdam waar je continue veel toerisme tegenkomt kan het soms wel iets teveel worden. Wanneer je juist wat landelijker woont dan heb je hier veel minder last van. 

Groter en goedkoper wonen

Voor wie graag wat groter wil wonen die kan er daarnaast ook veel beter voor kiezen om juist wat landelijker te wonen. Je krijgt veel meer vierkante meters terug voor je geld en hebt er eventueel ook een mooie tuin bij. Dat krijg je niet wanneer je in een stad woont. 

Daarnaast liggen de prijzen van woningen er een stuk lager. De prijzen van woningen zijn in provincies in de Randstad namelijk veruit het duurst. Wanneer je naar provincies, zoals Drenthe, Friesland en Groningen gaat dan zul je zien dat je veel meer terugkrijgt voor je geld. Kijk hier bijvoorbeeld eens naar de mooie huizen in Nooitgedacht. Hier kun je prachtig wonen voor een goede prijs. 

Meer natuur bij je woning en geschikt voor gezinnen

Wil je graag meer natuur bij jou in de omgeving hebben? Dan zal je er ook voor moeten kiezen om buiten de steden en meer op het platteland te wonen. Op de zondag, of een doordeweekse dag, pak je lekker je fiets en fiets je lekker door de natuur. 

Landelijker wonen is daarnaast vaak ook meer geschikt voor veel gezinnen. Je wilt dat je kinderen de ruimte hebben om te spelen en niet dat ze direct midden in een grote stad zitten met alle drukte en chaos die daarbij komt. Wanneer kinderen de ruimte hebben om een bal te pakken en veldje op te gaan of in het bos te spelen dan zullen ze daar ongetwijfeld erg blij mee zijn. Voor gezinnen is het daarom al snel geschikt om buiten een stad te wonen waar ze meer ruimte hebben.