tuintrends

Dit zijn de leukste tuintrends van de zomer van 2021

De tuin is een plek van samenkomst en herinneringen. Het is de plek van ontspanning en rust. Om dit zo te houden en er optimaal van te kunnen genieten is het nodig dat óók de tuin aandacht krijgt. Het staat buiten kijf dat een tuin veilig moet zijn en goed onderhouden dient te worden. Het interessante zit hem juist in het stileren van de tuin. Elke bewoner heeft immers een eigen stijl en het is aan een hovenier de taak om deze te herkennen en goed tot uitdrukking te brengen. Er is zoveel keus aan tuinstijlen. Van de ecotuin tot aan de loungetuin: het ziet er allemaal super fraai uit en er zijn geen slechte opties beschikbaar. Gelukkig bestaat er zoiets als jaarlijkse tuintrends die mensen wijzen op hippe tuinstijlen en -elementen. Dit fungeert als een bron van inspiratie voor velen.

Spread the word

Tuintrends komen in eerste instantie tot stand door professionals die alles op de juiste manier weten te verpakken. Daarnaast spelen de sociale media een grote rol in het verspreiden van dergelijke stijlen. Dit resulteert in de beste gevallen tot grootschalige bekendheid. Hoveniers houden uiteraard de laatste trends bij en verwerken deze in hun portfolio zoals bijvoorbeeld te zien is op de website van W&W Tuinen. Een echte tuintrend van dit jaar is kleur. Naast de zomerse uitstraling zorgt een scala aan kleur in de tuin voor een grote mate van vrolijkheid bij jong en oud. In andere woorden: het is helemaal in om tuin items met een neutrale basiskleur te combineren met gekleurde potten, lichtjes en meubels. Verder is het hip om strakke tegels te vervangen door weelderig gras, gebruik te maken van een mooie lounge en de tuin te tooien door opgehangen planten en hoogstaande lampen.

Alleen voor tuinen?

Veel mensen denken dat alleen huizen met een grote tuin kunnen worden getooid op deze manier. Niets is meer onwaar. Ook bewoners van huizen met kleine tuinen kunnen ‘’all out’’ gaan. Daarnaast hebben balkons, patio’s of zelfs galerijen van flatgebouwen de potentie om uit te groeien tot een prachtig fenomeen. Dit kan worden gedaan door een bewoner zelf indien deze genoeg tijd en kennis voorhanden heeft. Anders is blijft het uiteraard altijd mogelijk om het over te laten aan een lokale hovenier zoals hovenier Brielle.