steigers

Deze kosten worden gemaakt voor steigers

Voor sommige werkzaamheden aan gevels en daken is het huren van steigers onvermijdelijk. Voor het opbouwen van steigers worden extra kosten gemaakt, die bestaan uit montage en demontage, technische oplevering en huurprijs.

De kosten voor steigers zijn gebaseerd op deze factoren

Vraag, voordat je je steiger boekt, precies welke kosten in de prijs inbegrepen zijn: De technische aanvaarding moet vermeld worden, evenals alle op- en afbouwwerkzaamheden en de wekelijkse huur.

De prijzen variëren naargelang de streek. In steden en stedelijke gebieden met relatief hoge klus vakmannen lonen zullen steigers meestal ook duurder zijn. Op het platteland zul je waarschijnlijk een lager bedrag betalen.

Speciale constructies en extra’s kosten natuurlijk meer. Weerbescherming voor je steiger zal de prijs verhogen, net als een veiligheidsnet voor dakwerk.

Dit zijn de kosten die je voor steigers moet verwachten

Een steiger van 100 m² kost je ongeveer 500 EUR voor 2 weken huur, een steiger van 200 m² kost ongeveer 1.000 EUR. Je kunt dus rekenen op een gemiddelde van 5 EUR per m².

In regio’s met hoge prijzen betaal je waarschijnlijk 7 tot 8 EUR per vierkante meter, in regio’s met lage prijzen zelfs minder dan 5 EUR. De uiteindelijke prijs hangt ook af van de lengte van de huurovereenkomst, hoewel de kosten lang niet verdubbelen als je het aantal weken verdubbelt.

De huur is maar een klein deel van de kosten steiger plaatsen, reken met een prijs van ongeveer 30 tot 50 EUR voor 100 m² per week. Voor een valbeveiligingsnet betaal je ongeveer 4 tot 6 EUR per “strekkende meter”.

Kostenvoorbeeld voor steigers

Een eengezinswoning wordt in de steigers gezet voor gevelwerk. 250 m² moet gedurende 4 weken door de steiger overdekt zijn, plus een groot oppervlak dekzeil voor bescherming tegen het weer.

Kostenoverzicht Prijs

  1. montage en demontage incl. technische oplevering 1150 EUR
  2. huur 300 EUR
  3. bescherming tegen weersinvloeden 150 EUR

Totaal 1.600 EUR

Bespaar kosten, huur een rolsteiger

Als je alleen kleine gevelwerken te doen hebt, overweeg dan een rolsteiger te huren. Het zal je veel minder kosten.

TIPS & TRICKS

Meld de steiger van je huis aan je verzekering, want dit verhoogt het risico op inbraak. Anders zou de verzekeringsmaatschappij kunnen weigeren uit te betalen in geval van een claim.