Denk hieraan voordat je verbouwd

Denk hieraan voordat je verbouwd

Tijdens het verbouwen is het belangrijk om aan verschillende dingen te denken voordat je begint. Denk bijvoorbeeld aan hoe je de plattegrond wilt of hoe groot en veel je horeca apparatuur is als je een restaurant verbouwd, oftewel je inboedel.

Plattegrond

Denk aan je plattegrond voordat je gaat verbouwen. Het kan namelijk zijn dat voordat je alles sloopt er sommige dingen helemaal niet gesloopt hoeven te worden. Dit scheelt weer het opbouwen, als er een muur minder gesloopt hoeft te worden. Ook kun je dan efficiënter gesloopt worden als er meerdere dingen op dezelfde manier weg moeten. Soms zijn voor bepaalde werkzaamheden speciaal apparatuur nodig. Dit huur je dan op de juiste moment wanneer alles gebruikt kan worden.

Inboedel

Weet wat voor inboedel je koopt en hoe groot dit moet zijn. Ook is het handig om alles van te voren even op te meten. Het kan namelijk zo zijn dat sommige dingen in het echt een stuk groter of kleiner zijn dan gedacht. Soms zijn bepaalde lang verheugde meubels niet mogelijk met de beschikbare ruimte die je hebt.

Gereedschap

Weet (of maak een schatting) wat voor gereedschap je nodig gaat hebben. Als je eenmaal begint met de verbouwing zal het eens stuk vlotter gaan als alle gereedschap aanwezig is en gebruiksklaar. Als het gereedschap niet klaar staat kan je van te voren al regelen dat die wel het geval is wanneer het apparaat nodig is. Dit kan je bijvoorbeeld doen door het huren van een apparaat te reserveren.

Ook is het handig om vooraf je budget te bepalen. Zo heb je een schatting van hoeveel je kan uitgeven en wat je daarmee kunt kopen. Hierdoor heb je meer duidelijk en zekerheid en is de kans kleiner dat je aan het eind geen geld meer overhoud. Want de kosten voor een verbouwing kan er snel gaan.