voordelen traprenovatie

De voordelen van traprenovatie

Is jouw trap beschadigd door het jarenlange gebruik, of is het hout verkleurd en ouderwets? Dan ben je toe aan een goede traprenovatie! Knap je trap helemaal op zodat deze weer jaren mee kan en goed beschermd is tegen krassen en deuken. Wil je weten hoe je je trap kunt laten renoveren en wat de voordelen zijn? Lees dan snel verder.

De voordelen van een traprenovatie

Omdat een trap vaak een blikvanger in de gang of zelfs de woonkamer is, is het belangrijk dat deze bij de rest van je inrichting past. Vaak past men het interieur aan, worden de muren geschilderd en komen er nieuwe meubels, maar de trap wordt vergeten. En ja, dat is zonde! Laat je trap helemaal renoveren zodat deze er weer modern uit ziet. Daarbij ziet je gerenoveerde trap er uit als nieuw, en kun je er jaren van genieten zonder krassen, deuken of andere slijtage.

Je trap laten bekleden

Je trap bekleden is een simpele en financieel aantrekkelijke methode om je trap een moderne look te geven. Het neemt minder tijd in beslag dan een totale renovatie, en is daarbij ook goedkoper.

Je trap wordt bekleed met bekledingsplaten van een heel sterk materiaal waarop je geen krassen of slijtsporen zult zien. Deze kun je in veel kleuren krijgen, zodat je de trap helemaal naar wens kunt laten opknappen. Kies bijvoorbeeld voor houtstructuur of iets dat meer ‘design’ is.

Omdat het nog niet zo simpel is het beste design voor jouw trap te kiezen, komt er een adviseur naar je woning met wat proefplaten. Samen kijken jullie naar de verschillende mogelijkheden, en wat het beste bij je trap en woning past.

De nadelen van een traprenovatie

Het enige nadeel van het laten renoveren van je trap is dat je gedurende een paar uur of een dag de trap niet kunt gebruiken. Maar als je de renovatie of het bekleden op een logisch moment van de dag laat doen, is dat geen enkel probleem. Denk er van te voren wel aan om eventuele spullen die je nodig hebt van boven, naar beneden te halen zodat de vakmensen rustig hun werk kunnen doen.