voordelen laminaat

De voordelen van laminaat

Gaat u binnenkort verhuizen? Of bent u juist van plan om te verbouwen? Dan bent u er vast wel achter gekomen dat een vloer kiezen een moeilijke klus is. Dit is een keuze waar bijna iedereen moeite mee heeft. Ze zijn waarschijnlijk bang om de verkeerde keuze te maken, want er zijn veel soorten vloeren die allemaal verschillende voordelen hebben. Bijvoorbeeld een houtenvloer heeft als eigenschap dat het een erg warme uitstraling heeft en lang mee gaat, maar een voordeel van laminaat is dat het goedkoop is. Laminaat heeft nog veel meer voordelen en die worden in deze blog besproken.

Relatief goedkoop

Een belangrijk voordeel om voor laminaat te kiezen is, omdat het relatief goedkoop is in verhouding met andere vloersoorten. Dit is een van de hoofdredenen waarom laminaat op dit moment zo populair is. Daarnaast is het gemakkelijk om laminaat zelf te leggen. Tegenwoordig zijn er verschillende kliksystemen, waardoor u de planken makkelijk in elkaar kunt klikken. Hierdoor is het ook mogelijk om het laminaat mee te nemen naar een andere woning. Dit kan best veel geld besparen, vooral als je van plan bent niet lang op uw huidige adres te blijven wonen.

Veel keus

Een ander voorbeeld waarom mensen voor laminaat kiezen is, omdat er heel veel keus is. Er zijn veel verschillende stijlen en kleuren mogelijk. Er is voor iedereen wel een stijl die bij hem of haar past. Zo is het mogelijk om laminaat te kopen dat lijkt op bijvoorbeeld hout, natuursteen of zelfs beton. Verder kan je ook nog voor kleur gaan. Zo zien we tegenwoordig veel mensen die voor wit laminaat kiezen, omdat dit makkelijk te combineren is met andere kleuren meubels en accessoires.

Makkelijk te onderhouden

Een ander voordeel van laminaat is dat het makkelijk is om te onderhouden. Laminaat heeft een beschermende toplaag, waardoor het makkelijk is om schoon te maken. Over het algemeen geldt wel hoe dikker de beschermlaag is, des te duurder de prijs is. Daarnaast is laminaat eenvoudig te onderhouden er is alleen regelmatig een stofzuig of poetsbeurt nodig. Daarnaast is laminaat kleurvast en vochtbestendig. Zo verkleurt laminaat niet na veel blootstelling aan de zon en is het bijvoorbeeld vochtbestendiger dan hout.