kunststof vloer

De voordelen van kunststof vloeren

Een vloer kiezen is iets waar je vaak even de tijd voor moet nemen. Er zijn verschillende vloeren waar je uit kunt kiezen die allemaal zo hun voor- en nadelen hebben. In deze tekst gaande ons vooral focussen op de kunststof vloer en wat bij deze vloer precies de voordelen zijn.

Wat is een kunststof vloer?

Als eerst is het dan handig om te weten wat een kunststof vloer precies is. Een kunststof vloer is een vloer die gemaakt is van kunststof en dus ook vooral niet van hout. We maken deze onderscheiding omdat de vloer vaak wel lijkt alsof hij gemaakt is van hout waardoor je dus alsnog de voordelen hebt die een houten vloer biedt, maar niet de nadelen. Een kunststof vloer is in de meeste gevallen gemaakt van PVC. Kunststof betekent dat het materiaal gemaakt is van een materiaal wat door mensen gemaakt wordt. Wanneer we kijken naar hout, hebben we het over een natuurlijk materiaal, maar bij kunststof is dat dus niet het geval. PVC is een van de meest gebruikte manieren om een vloer te maken omdat dit verschillende voordelen biedt. Laten we kijken naar de voordelen die een kunststof vloer kan bieden.

De voordelen van kunststof vloeren

Het eerste voordeel wat we benoemen is de duurzaamheid van de vloer. Een kunststof vloer gaat namelijk hartstikke lang mee. Hierdoor is het niet nodig om eens in de zoveel tijd een nieuwe vloer aan te schaffen die kapot is gegaan. Er kan gewoon heel lang met de kunststof vloer gedaan worden. Dat komt ook omdat de vloer makkelijk te onderhouden is. De vloer is namelijk helemaal glad gemaakt waardoor vuil er op blijft liggen en een bezem of stofzuiger gemakkelijk over de vloer kan gaan zonder dat deze ergens achter blijft hangen. Mocht het zo zijn dat je op een hogere locatie woont, is het ook nog zo dat de vloer dempend is. Hierdoor is hij dus ook geschikt voor flats of appartementen zodat de vloer voldoende dempend is voor de persoon die onder jou woont. PVC past zich aan aan de temperatuur die zich in de kamer bevindt. Dit maakt dat de vloer dus zijn temperatuur aanpast. In de winter wordt de vloer warm als de kamer warm wordt en in de zomer kan de vloer dus lekker koel zijn wanneer de temperatuur in de kamer ook koel is. Ook is PVC geschikt voor vloerverwarming. Andere vloeren zijn dit niet altijd waardoor ze beschadigd raken door de verwarming. Als laatste is PVC makkelijk te verwijderen. De kunststof vloer kan hierdoor meegenomen worden naar een nieuwe woning wanneer je gaat verhuizen. Mocht er iets kapot gaan dan is dit vaak een plank.