verbouwen horecaonderneming

De mogelijkheden voor het verbouwen van een horecaonderneming

Tijdens de coronacrisis hebben alle horecaondernemingen de deuren moeten sluiten. Althans, wanneer het gaat om een onderneming waar de gast niet alleen maar eten ophaalt. Afhaalrestaurant zoals snackbars, pizzeria’s etc. mochten hun deuren openhouden en blijven bezorgen. Veel ondernemingen die moesten sluiten zien dit als een kans om andere werkzaamheden uit te voeren die eerder niet mogelijk waren. Meer kan je toch niet doen, tevens was de verwachting dat de deuren een tijd gesloten moesten blijven. In dit artikel belichten we de mogelijkheden voor het verbouwen van jouw onderneming.

Nieuw interieur

In de drukke horecabranche wordt er elke dag veel gebruik gemaakt van het interieur. Tafels en stoelen worden elke dag wel een aantal uur gebruikt. Dit zorgt er ook voor dat deze eerder zullen slijten dan bij normaal gebruik. De kwaliteit dient dus hoog te zijn of je moet regelmatig nieuw interieur aanschaffen. Dit heeft zo z’n voor- en nadelen. Een nieuw interieur zorgt weer voor een frisse uitstraling wat een positief effect zal hebben op de algehele uitstraling van het restaurant of café. Stoelen voor de horeca zijn in allerlei modellen en kleuren te verkrijgen. Genoeg keuze dus!

Verven

Een likje verf kan letterlijk wonderen doen. Dit zorgt voor een andere uitstraling in het café of restaurant. Kleuren zorgen namelijk grotendeels voor de sfeer in een ruimte. Natuurlijk wel in combinatie met verlichting, maar alsnog geeft het weer een fris gevoel nadat er geschilderd is.

Apparatuur vernieuwen

Ook achter de schermen zijn er wat dingen die vaak verbeterd kunnen worden. De oven werkt, maar alle standen doen het niet meer? Dan is deze wel aan vervanging toe. De kans is groot dat meerdere functies uitvallen en je op een gegeven moment helemaal zonder oven zit. Dat wil je natuurlijk niet op een drukke dag. Tevens werkt nieuwe apparatuur vaak ook beter. Zo hoeft de oven minder lang op te warmen en beschikken de nieuwe oven modellen over andere functies waar je nog niet eerder aan had gedacht. Op die manier kan je weer nieuwe recepten maken en deze aanbieden aan de gasten.