De juiste LED verlichting voor in de tuin

De juiste LED verlichting voor in de tuin

Het uitkiezen van de juiste LED verlichting voor in de tuin is vaak een behoorlijke opgave. Waar moet je nu op letten bij het kiezen van de juiste verlichting. Welke lamp past nu op je gevel en welke niet. Hoe ga je ervoor zorgen dat je de juiste lamp uitkiest voor jouw situatie. Dat zijn vaak vragen die je jezelf stelt bij het uitzoeken van een nieuwe lamp voor in de tuin. Het uitzoeken van goede LED-tuinverlichting is dan ook nog niet zo gemakkelijk uit te kiezen. Goede LED tuinverlichting koop je dan ook met een aantal factoren in ogenschauw. Waar moet je dan op letten bij het uitzoeken van goede LED tuinverlichting? Dat leg ik graag aan je uit.

De juiste LED tuinverlichting op basis van waterdichtheid

De juiste LED tuinverlichting koop je allereerst op basis van waterdichtheid. Dit bepaalt namelijk voor een groot deel welke lamp je waar kunt ophangen. Een lamp met een goede waterdichtheid bepaalt namelijk hoe lang de lamp meegaat. Dit bepaal je onder andere door middel van de IP-waarde. Een lamp met een IP-waarde van 20 is bijvoorbeeld helemaal geen buitenlamp. De IP-waarde beschrijft namelijk hoe waterdicht de lamp is. Een IP-waarde van 20 is bijvoorbeeld niet waterdicht. De 2 zegt namelijk iets over de stofdichtheid en de 0 over de waterdichtheid. Goede LED-tuinverlichting heeft een minimale IP-waarde van 44. Dat betekent namelijk dat de lamp een waterdichtheid heeft van 4 en een stofdichtheid van 4. De beste LED tuinverlichting heeft een IP-waarde van 65. Deze lampen zullen door hun waterdichtheid van 5 namelijk nooit aangetast worden door vocht.

Het aantal lumen

Een andere factor die van groot belang is, is het aantal lumen. Deze waarde bepaalt namelijk voor een groot deel hoeveel licht de lampen geven. Vaak wordt dit nog preciezer uitgedrukt in het aantal lumen per watt. Hoe hoger deze waarde is in combinatie met het aantal watt hoe feller de lamp zal schijnen. Dit betekent bijvoorbeeld dat een lamp met 200 lumen per watt en 10 watt vermogen feller schijnt dan een lamp van 80 lumen per watt en 20 watt vermogen. Zeker met een grote tuin wil je het liefst een lamp hebben met zoveel mogelijk lumen per Watt. Dit kan namelijk enorm schelen in de verlichting van de tuin.

De juiste verlichting voor in de tuin

De juiste LED Tuinverlichting moet vooral staan bij je tuin. Koop een lamp die in de tuin past. Niet te groot en niet te klein. Een goede LED tuinlamp past daarnaast qua kleur bij de tuin. Dus zorg ervoor dat de lamp past in stijl. Een hele klassieke lamp in een moderne tuin misstaat natuurlijk enorm. Daarom is het altijd een goed idee om eerst je tuin af te maken en dan pas de lamp te kopen.