nieuwe ketel kiezen

De gids voor het kiezen van een nieuwe ketel

Het kiezen van een nieuwe ketel om uw huis te voorzien van verwarming en warm water kan een ontmoedigende taak zijn vanwege de enorme verscheidenheid aan verschillende merken en modellen. Een beetje meer tijd en moeite investeren in het onderzoeken van uw nieuwe verwarmingssysteem (cv ketel en bedieningselementen) kan enorm lonen. Als u correct kiest, krijgt u een systeem dat niet alleen goedkoper is om te laten draaien, maar ook gemakkelijker te gebruiken is.

Een vervangende ketel kiezen

De ketel is een van de belangrijkste apparaten in huis. In de meeste thuisopstellingen biedt het centrale verwarming en warm water, 2 belangrijke ingrediënten voor het succesvol runnen van een huis.

Welke type ketel kiest u

De eerste stap is om te beslissen welke ketel het beste bij u past: combi (afkorting voor combinatie) of systeem? Combiketels – de best verkopende type ketel van Nederland, omdat ze compact en snel te installeren zijn – leveren op verzoek warmte voor uw radiatoren en warm stromend water. Ze hebben geen wateropslagcilinder nodig en nemen dus minder ruimte in beslag, waardoor ze ideaal zijn voor kleinere woningen. Voor grotere huishoudens zijn systeemketels echter het antwoord, of voor diegenen die het gemak zoeken om warm water uit meer dan één kraan tegelijk te laten lopen.

Belangrijkste factoren bij de aankoop van een cv-ketel

Als het gaat om de grootte van de ketel die u nodig heeft, is het erg belangrijk dat u de juiste maat ketel kiest. U wilt namelijk in de winter niet in de kou komen te zitten, maar ook geen ketel kopen met een te grote capaciteit. Een te grote ketel zorgt ervoor dat enorme hoeveelheden energie en geld worden verspild. Maar hoe bepaalt u nu welke ketel de juiste is?

Er zijn veel verschillende cv-ketels op de markt. Welke de cv-ketel u moet kopen hangt af van uw woonsituatie en wensen. Het is van belang rekening te houden met de volgende punten:

  • De CW-waarde (dit omvat zaken als efficiency, wachttijd, consistentie in temperatuur en rendement).
  • De grootte van de te verwarmen ruimte
  • Het gebruik (wilt u op meerdere plaatsen in huis over gelijktijdig over warm water kunnen beschikken)
  • Het type woning en de mate van isolatie

Toe aan een nieuwe cv-ketel? Neem dan eens een kijkje op: https://www.feenstra.com/cv-ketel/. Feenstra voorziet u van techniek die bij u past. Ze verkopen onder andere cv-ketels van verschillende A-merken, van een ATAG ketel tot een cv-ketel van bijvoorbeeld Remeha. U kunt erop rekenen dat de techniek goed blijft functioneren, dankzij regelmatig en betrouwbaar onderhoud.