De beste manier om verborgen lekkages op te sporen!

De beste manier om verborgen lekkages op te sporen!

Stroomt het water onder aanzienlijk minder druk uit jouw kraan dan normaal? Dan kan dit duiden op een lekkage. In veel gevallen is het niet lastig een lekkage op te merken. Vaak staat er ergens een plas water in de buurt van het leidingwerk. Indien het een leiding in de vloer of muur betreft, ontstaat er vaak een vochtplek. Helaas is een lekkage niet altijd even makkelijk op te sporen. Zo kan er bijvoorbeeld ook sprake zijn van een verborgen lekkage. Zo’n lek wordt niet direct zichtbaar. Dit betekent echter niet dat er geen schade ontstaat. Een onzichtbare lekkage kan juist ontzettend veel schade veroorzaken. Maar hoe spoor je zo’n verborgen lekkage eigenlijk op? Wij geven jou hier de beste manier!

Ga niet zelf hakken en breken

Heb je redelijk goed in beeld waar de leidingen lopen? Dan besluit je mogelijk zelf een vloer of muur open te breken. Je kunt hier inderdaad succes mee boeken, maar die kans is wel klein. Waarom? Omdat je namelijk geen idee hebt waar je moet beginnen. Hierdoor is het aannemelijk dat je een groot deel van jouw vloer of muur open moet breken. Het herstellen van deze schade kost achteraf ontzettend veel geld. Daarom is het zeker niet verstandig om zelf aan de slag te gaan.

Laat lekdetectie uitvoeren

Doordat een lekkage veel schade aan kan richten, wil je dit probleem zo snel mogelijk verhelpen. In dat geval doe je er goed aan een lekdetectie specialist in te schakelen. Wacht hier vooral niet mee, want de schade wordt zo alleen maar groter. Gaat het om een verborgen lekkage? Dat maakt voor een lekdetectie specialist niets uit. Hij kan namelijk lekdetectie inzetten. Met behulp van lekdetectie heeft hij een lek binnen een mum van tijd opgespoord. De bron van een verborgen lekkage wordt tot op de millimeter nauwkeurig bepaald. Hierdoor hoeft er slechts een klein deel uit jouw vloer of muur gebroken te worden.

Laat het lek direct verhelpen

Is dankzij lekdetectie de verborgen lekkage opgespoord? Dan is het natuurlijk ook zaak om het lek direct te dichten. Laat dit over aan een loodgieter. Hij weet namelijk hoe hij het lek op de juiste wijze dicht. Hierdoor hoef je er niet bang voor te zijn dat de verborgen lekkage binnenkort opnieuw opduikt. Die kans is wel groot wanneer je zelf met de lekkage aan de slag gaat. Doe dit dus niet, maar laat dit gewoon over aan een professionele loodgieter.