Bomen kopen

Bomen kopen voor jouw tuin, bedrijf of perceel: de voordelen en mogelijkheden

Een echte stijlvolle tuin waar je de natuur in volle glorie wilt kunnen ervaren, is natuurlijk niet af zonder en paar mooie bomen. Bomen kopen is dan ook noodzakelijk als je voor een tuin gaat die puur natuur uitstraalt. Dit geldt zeker voor wat grotere tuinen. Welke voordelen heeft het kopen van bomen om jouw tuin op te sieren zoal? En welke bomen zijn het meest geschikt om in jouw tuin te planten? In dit blogartikel lees je alle relevante informatie over het belang van geschikte Bomen kopen voor in jouw tuin!

Het grootste voordeel van een of meer bomen kopen: een relaxte en natuurlijke tuin waar je tot rust kunt komen

Het kopen van een of mee mooie bomen voorin de tuin, heeft als eerste voordeel dart je een mooie natuurlijke tuin creëert waar je heerlijk kunt ontspannen en relaxen. En dat is precies het hoofddoel van de tuin toch? De tuin moet een plek zijn waar je tot jezelf moet kunnen komen en even helemaal moet kunnen uitrusten. Met het kopen van bomen voor in de tuin gaat dat helemaal lukken. Diverse onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat bomen een meer dan positieve uitwerking hebben op het gemoed en mensen (en dieren!) helpen om te ontspannen.

Je draagt met bomen in de tuin bij aan een schoner en beter milieu

Het kopen van bomen voor in jouw tuin of bij jouw bedrijf is een mooie gebaar richting het milieu. Bomen hebben enkele zeer gunstige eigenschappen die bevorderlijk zijn voor milieu en klimaat. Zo slaan bomen CO2 uit de omgeving op en vormen deze om tot zuurstof. Bomen zorgen hierbij voor een ontbinding van het C-atoom van de O-atomen en zorgen zo voor en betere luchtkwaliteit. Gunstig aan bomen is verder dat ze in de tuin voedsel produceren. Dit is met name interessant als je en groot perceel hebt. De wortels van de boom zorgen voor vruchtbare grond en gaan erosie tegen. Ten slotte bieden bomen ruimte en voedsel aan dieren en insecten. Vogels, eekhoorns en allerlei kleine insecten kunnen niet overleven zonder gezonde bomen!

Bomen zorgen voor een comfortabele schaduwplek in de tuin

De zomers in Nederland worden er niet koeler op, zo is het afgelopen decennium wel gebleken. De tropische temperaturen in ons land zorgden menigmaal voor veel gezweet en gepuf. Op zulke momenten prijs je jezelf gelukkig als je een sterke boom in de tuin hebt staan, die de warme zonnestralen tegenhoudt en in een (groot) deel van de tuin schaduw en verkoeling biedt.

Veel keuze aan soorten en formaten bomen

Het mooie aan bomen is dat je hiermee alle kanten op kunt. Houd je bijvoorbeeld van een tuin met een exotische of mediterrane uitstraling, dan kun je goed uit de voeten met bijvoorbeeld palmbomen of olijfbomen. Natuurlijk maak je jouw tuinstijl dan af met andere accessoires en meubilair. zoals fraaie mediterrane vazen in de tuin, leuke decoraties aan de schutting en houten tuinmeubels. Houd je van een meer Hollandse tuinstijl, dan kun je natuurlijk kiezen voor meer traditionele boomtypen, zoals eiken, dennenbomen of essen. Daarbij kun je opteren voor bomen die hoog en breed worden, maar natuurlijk ook voor wat bescheidener bomen. De keuze is helemaal aan jou!