goede voorbereiding verhuizen

Binnenkort verhuizen? 4 tips voor een goede voorbereiding

Tijdens de verhuizing komt er meer bij kijken, dan je misschien gedacht had. Als je op tijd begint met voorbereiden, bespaart dit je een hoop stress en kun je sneller genieten van je nieuwe huisje. Lees hier 4 tips voor een perfecte verhuizing.

#1 Organiseren

Het is handig om van te voren goed te organiseren en elke kamer afzonderlijk in te pakken. Gebruik voor elke kamer aparte dozen en noteer wat er in zit, hier voorkom je mee dat veelgebruikte spullen niet zoekraken. Weet ook de maten van grote spullen, zoals een eettafel of bank. Zo weet je precies of het wel of niet door de deur past tijdens het verhuizen. Het gebruik van een checklist kan handig zijn. Vink aan wat je gedaan hebt en houd bij wat er nog gedaan moet worden.

#2 Administratieve zaken

Begin op tijd met het doorgeven van de nieuwe woonadres. Voorkom hiermee dat post op je oude woonadres wordt gestuurd. Verhuis je naar een nieuwe woonplaats? Wellicht wil je een nieuwe tandarts en huisarts, regel dit dan op tijd!

#3 Voldoende tijd

Verhuizen kost nou eenmaal veel tijd. Zeker als je een heleboel spullen moet uitzoeken en inpakken. Je zult er ongetwijfeld wel een aantal verlofdagen voor moeten inleveren. Zorg ook voor genoeg vrije dagen. Je kan er beter te veel hebben dan te weinig. Dit zorgt voor meer rust en minder stress. Vraag ook even aan je werkgever of je eventueel recht heb op betaalde verhuisdagen.

#4 Raamdecoratie

Vaak wordt het aanschaffen van raamdecoratie nog wel eens vergeten. Ga je daarom tijdig oriënteren en vraag gratis kleurstalen aan. Kies voor gordijnen die bij jou interieur passen. Zoals  sfeervolle houten jaloezieen of isolerende rolgordijnen. Zo kan je na het verhuizen gelijk genieten van je huis met de benodigde privacy en lichtinval.

Succes met de verhuizing!