verbouwing in je nieuwe woning

Bezig met de verbouwing in je nieuwe woning? Bekijk deze tips

Hoera je hebt een nieuwe woning! Je denkt misschien klaar te zijn als je een nieuwe woning hebt maar helaas. Nu gaan de volgende processen pas beginnen. Denk aan een verbouwing en al de afwerk klussen en na dat alles staat er ook nog een verhuizing te wachten. Dit alles kost veel energie van je maar ook veel tijd en geld. Daarom is het belangrijk om goed te weten waar je mee bezig bent. Als je opzoek bent naar een aantal handige tips lees dan dit artikel!

Hele handige verbouw tips

Voordat je in je nieuwe huis kan gaan intrekken zijn er bijna altijd wel wat dingetjes die je wilt veranderen aan het huis, bijvoorbeeld de keuken opknappen. Soms is het handig om te gaan verbouwen voor bijvoorbeeld een andere indeling van het huis of om meer ruimte te creëren. Maar het kan ook zijn dat je met kleine aanpassingen al jou eigen stijl aanbrengt in het huis. Zo kun je bijvoorbeeld de muren verven, je krijgt dan meteen een andere look. Hieronder vind je stap voor stap een aantal tips voor de verbouwing.

Tip 1: kijk eerst goed naar de ruimte waar je mee aan de slag wilt. Bekijk dan of er een hele verbouwing nodig is of dat er alleen een aantal kleine aanpassingen nodig zijn.

Tip 2: bepaal je budget. Kijk goed waar je allemaal geld voor nodig hebt en of je dat allemaal kunt financieren. Over je maximale budget gaan is heel vervelend omdat je daar na de verbouwing dan nog aan moet door betalen. Geef ook iedere klus een eigen budget dus een budget voor de verbouwing en een budget voor de verhuizing.

Tip 3: kijk of je zelf dingen kunt doen. Vaak zijn de sloopdingen prima zelf te doen dat scheelt weer geld. Ook kun je vragen of er familie en vrienden wat voor je willen doen. Dat is gezellig en het levert weer wat op.

Tip 4: zorg voor een goede planning. Het zal nooit helemaal zo gaan als dat je wilt maar met een planning kan je wel goed de tijd bewaren. Want vaak hoe langer dingen duren hoe meer geld het kost.

Tip 5: houdt rekening met tegenslagen. Het hele verbouw proces zal nooit helemaal gaan zoals je zelf wilt. Soms worden dingen later geleverd of gaat er iets stuk tijdens het verbouwen. Als je daar zelf van te voren al rekening mee houdt kan het alleen maar meevallen voor jezelf.

De verhuizing

En als je dan eindelijk klaar bent met de verbouwing kan je naar je nieuwe woning gaan verhuizen! Er zal eerst flink schoongemaakt moeten worden, want al dat stof dat vrij komt is behoorlijk veel. Je moet nog wel opzoek gaan naar een goed verhuisbedrijf. Maar waar vind je die? Het makkelijkst is om op internet opzoek te gaan en dan recensies te bekijken. Daar kan je dan een verhuisbedrijf inhuren. Ben je opzoek naar een verhuisbedrijf in den Haag? Online zijn er voldoende verhuisbedrijven die je kunnen helpen om je verhuizing van A tot Z te regelen.