Betonpoer van 15x15

Betonpoer van 15×15 voor houten palen van 13 t/m 15 cm

Een betonpoer van 15×15 kan voor vele bouwconstructies worden toegepast, zoals een tuinhuis of veranda . Het formaat is veelal toereikend genoeg om een stevige en stabiele fundering te realiseren. Met een betonpoer van 15×15 centimeter bespaar je het vele werk om een compleet gemetselde fundering te maken. Daarvoor moet eerst een bekisting op maat gemaakt worden welke ook in zijn geheel gevuld moet worden met cement of beton. Niet alleen een hele tijdrovende klus maar het is ook nog eens heel duur. Een betonpoer van 15×15 is prettig geprijsd dus je bent veel goedkoper uit. Bovendien hoef je alleen maar gaten te graven op de plekken waar de betonpoeren moeten komen te staan. Na het plaatsen van de poer van 15×15 cm vul je het gat op met snelcement- of beton en de klus is geklaard. Scheelt je dus niet alleen in de portemonnee maar ook nog eens een heleboel werk.

Betonpoer van 15×15 centimeter in verschillende vormen

Bij een betonpoer 15×15 denk je vast aan een vierkante poer. Maar niets is minder waar. De afmeting zegt alleen iets over de breedte en de diepte. De hoogte van een betonpoer van dit formaat kan enorm verschillen, evenals de vormgeving. Zo zijn er betonpoeren van 15×15 centimeter die rechthoekig zijn maar er bestaan ook poeren die een zogenaamde trapeziumvorm hebben. Hierbij loopt de onderkant breder uit. Deze betonpoeren zijn met name geschikt voor de zwaardere bouwconstructies zoals schuurtjes of overkappingen. Omdat een trapezium betonnen poer van 15×15 deze vorm heeft wordt het gewicht van een bouwwerk goed en evenredig in de ondergrond verdeeld. Daarmee wordt de kans op wegzakken of scheef gaan tot een minimum beperkt.

Betonpoeren zijn oersterk en bestand tegen vocht

Omdat een betonpoer van 15×15 grotendeels onder de grond verdwijnt moet het natuurlijk goed bestand zijn tegen vocht. Gelukkig is dat bij een poer die vervaardigd is uit duurzaam prefab beton het geval. Daarnaast zijn ze ook nog eens oersterk dus ze kunnen heel wat draagvermogen hanteren. Een betonpoer van 15×15 zorgt ervoor dat een bouwconstructie stevig verankerd staat. En het beschermt de paal of staander die op de betonpoer van 15×15 wordt bevestigd. Een heleboel redenen dus om voor een betonpoer van 15×15 te kiezen.