Bespaartips voor startende bouwbedrijven

Bespaartips voor startende bouwbedrijven

Als startende onderneming is het nooit eenvoudig, zeker niet in een competitieve sector als de bouw. Om jouw bedrijf een boost te geven op financieel vlak, kan je enkele tips om te besparen zeker gebruiken!

Arbeid

De kost van arbeid weegt voor veel startende bouwbedrijven zwaar door. De ene week is er meer werk dan jouw ploeg kan uitvoeren, de andere week is er praktisch geen werk. Op die manier kan de kost van het menselijk kapitaal van jouw bedrijf enorm oplopen, wanneer je alle medewerkers fulltime in dienst neemt. Halftijds werk is ook niet echt een optie, want op piekmomenten zul je alle handen kunnen gebruiken. Een goede oplossing kan zijn om samen te werken met zelfstandigen. Deze mensen werken niet vast voor jou, maar je kan beroep doen op hun diensten wanneer je ze nodig hebt. Er zijn heel wat zelfstandige arbeiders die op deze manier voor verschillende firma’s werken. Een klein nadeel is natuurlijk wel dat ze mogelijk al bezet zijn op de dag dat jij ze nodig hebt. Maar zoals altijd maken goede afspraken goede vrienden. Je kan onderling alles bespreken, alsook het uurloon dat je deze persoon zal betalen. Omdat je op deze manier enkel de gewerkte uren betaald, zul je heel wat geld kunnen besparen!

Trucks en andere machines

Ook andere kapitaalgoederen, zoals machines of heftrucks kosten handen vol geld. Dit terwijl er op de markt ook veel kwalitatieve tweedehands trucks te koop zijn. Een gebruikte heftruck kopen, biedt heel wat voordelen ten opzichte van een nieuwe. Enerzijds is er het grote verschil in prijs, anderzijds kan je ook een heftruck met betere specificaties kopen voor dezelfde prijs, via de tweedehandsmarkt. Betere machines betekent meestal ook een hogere productiviteit, wat zich op termijn zal vertalen in meer winst. Tegenwoordig worden gebruikte heftrucks ook al vaak verkocht met een garantietermijn. Zo ben je er zeker van dat de heftruck in goede staat verkeerd. Als extra tip kunnen we je aanbevelen om op zoek te gaan naar een jonge tweedehands truck. De laatste jaren werd er veel vooruitgang geboekt qua energieverbruik. Hoe recenter de truck is, des te minder brandstof je zult verbruiken. Op lange termijn levert ook dit een mooie extra besparing op!