Badkamer schilderen

Badkamer schilderen

Het is tegenwoordig steeds populairder om je badkamer wanden en plafond te verven in plaats van de badkamer te betegelen. Het schilderen van je badkamer met een kleurrijke en moderne uitstraling laat je badkamer weer in een nieuw licht schijnen. Ben je op zoek naar een schilder die je badkamer kan schilderen?

Wat zijn de mogelijkheden van je badkamer schilderen?

Voordat de badkamer geschilderd kan worden moet er een goede voorbereiding plaatsvinden. Je hebt namelijk wel de juiste verf nodig. De beste verf voor in je badkamer is waterbestendige verf die ook nog bestendig is tegen condens. Zo voorkom je schimmelvorming en afbladderende verf.

Daarnaast moet je goed nadenken over wat er moet gebeuren in de badkamer. Je kunt namelijk de tegels in je badkamer schilderen als je deze hebt, maar ook de wand en het plafond kan je een kleurtje geven.

Als je ervoor kiest om je badkamer tegels te gaan verven is een glanslak de beste keuze om te gebruiken. Deze lak is makkelijk afwasbaar en kan erg goed tegen vocht. Ook zet deze lak zich erg goed vast op harde ondergronden zoals bij tegels.

Bij het schilderen van de wand raden we aan om gebruik te maken van hoogglans of zijdeglans verf. Dit is wederom waterdichte verf wat erg belangrijk is voor het verven van de badkamer. Hoe hoger de glansgraad van de verf hoe beter dit bestendig is tegen vocht.

Voor het plafond is hoogglans het meest geschikt. Het is ook mogelijk om een matte verf te gebruiken, alleen dit is minder waterafstotend waardoor de kans groter is dat de verf gaat afbladderen.

Ben je op zoek naar een schilder voor het verven van de badkamer? Je vind hier de 10 beste schilders bij jou uit de regio.

Wat kost het schilderen van je badkamer?

Voor het schilderen van je badkamer heb je een binnenschilder nodig. Een binnenschilder kost gemiddeld zo’n €35,- tot €40,- per uur. Dit is inclusief de verf, het materiaal en belasting.

In sommige gevallen hanteren schilders ook tarieven per vierkante meter. Voor het verven van muren en plafonds wordt gemiddeld €15,- tot €20,- per m² gehanteerd. Dit is afhankelijk van het type verf dat wordt gebruikt en de manier van aanbreng.

Kostenoverzicht badkamer schilderen

Schilderklus Prijzen Opmerkingen
Binnenschilder €35,- tot €40,- per uur Incl. verf, materiaal en btw
Muren en plafonds €15,- tot €20,- per m² Afhankelijk van type verf en aanbreng

Tips voor het schilderen van je badkamer

  1.     Zorg voor goede ventilatie: door ervoor te zorgen dat de badkamer goed geventileerd wordt. Zo voorkom je vochtproblemen en kan de verf beter drogen in de badkamer.

2.      Niet alles kan geschilder worden: er zijn ook plekken waar het simpelweg niet mogelijk is om te schilderen. Denk hierbij aan de binnenkant van de douche. In dit geval is het beter om te kiezen voor betegeling.