badkamer onderhouden

Je badkamer onderhouden zo doe je dat

Een nieuwe badkamer is een kostbare investering waar je zo lang mogelijk plezier van wilt hebben. Een badkamer wordt veel gebruik. We douchen er, poetsen er onze tanden en gaan er naar het toilet. Het is dus belangrijk om je badkamer goed schoon te houden, dat is wel zo hygiënisch. Als je je badkamer goed onderhoud kan hij jarenlang mee. In dit artikel vind je tips voor het onderhouden en schoonmaken van je badkamer.

Hoe maak ik mijn badkamer schoon?

Begin met opruimen. Zorg dat je alle rondslingerende rommel eerst opruimt. Doe vieze was in de wasmand, ruim losse spullen op de wastafel zoals tandenborstels en tandpasta op en doe ze in een badkamer kast of la. Heb je een prullenbakje op de badkamer, maak dat alvast leeg en kijk om je heen of er nog meer dingen weggegooid kunnen worden. Nu er geen rommel meer in de badkamer ligt kun je beginnen met schoonmaken. Hierbij geldt, werk van boven naar beneden en doe de toilet en de vloer als laatst. Zorg dat je met goede badkamer reinigingsproducten werkt. Heb je bijvoorbeeld een natuurstenen vloer? Maak deze dan schoon met groene zeep of natuursteenolie. Hiermee voorkom je dat de vloer wit gaat uitslaan door kalk en vocht.

Bad, douche en wastafel schoonmaken

Maak je wastafel schoon met een sopje. Sop het bad en de douche af met schoonmaakazijn met water of met badkamerreiniger. Poets de kranen met een product tegen kalk. Hiermee verwijder je kalk en je kranen gaan weer prachtig glanzen. Poets vervolgens de tegels met een schuursponsje. Spoel daarna de tegels schoon met de douche. Maak de tegels droog met een doek. Zo voorkom je dat er gelijk weer kalkaanslag ontstaat.

Het toilet schoonmaken

Het is misschien niet het  leukste klusje om te doen maar wel noodzakelijk. Gebruik bleek om je toilet schoon te maken. Dit doodt alle bacteriën en verwijdert kalkresten. Spuit bleek onder de randen van de toiletpot en laat het een paar minuten inwerken. Borstel de toiletpot en laat nog even intrekken. Maak ondertussen de buitenkant van de pot schoon. Dit kun je doen met allesreiniger en water. Neem de toiletpot daarna af met een doekje. De bleek is nu ingetrokken. Borstel de toiletpot nogmaals door en spoel daarna het bleekwater weg.

De vloer schoonmaken en onderhouden

Is alles schoon? Dan is het nu tijd voor het laatste karwei, het schoonmaken van de vloer. Stofzuig eerst de vloer en zorg dat alle rommel van de grond verdwenen is. Dweil de vloer met een schoonmaakproduct dat geschikt is voor jouw type vloer en neem de vloer daarna af met een droge doek. Soms kunnen er scheurtjes ontstaan in de tegels van je vloer. Met Tenax lijm lijm je de tegels makkelijk weer aan elkaar. Ook de randen van de badkamer moeten tijdig vernieuwd worden zodat er geen vocht achter de tegels kan komen. Maak je je badkamer goed schoon en onderhoud je hem goed? Dan kun je jarenlang plezier hebben van je badkamer.