Asbest laten verwijderen

Asbest verwijderen – Schakel een professional in

Asbest is gevaarlijk en kan voor veel gezondheidsproblemen zorgen. Het is dan ook zeer belangrijk een professional in te schakelen wanneer je asbest tegenkomt tijdens je verbouwing bijvoorbeeld. Het gespecialiseerde bedrijf zal alle veiligheidsnormen in acht nemen, en de ruimte volgens de juiste normen laten testen alvorens deze wordt vrijgegeven. In dit artikel lees je alles over het laten verwijderen van asbest, van de verschillende technieken tot het kostenplaatje.

Verschillende technieken voor het verwijderen van asbest

Wanneer je asbest binnen een gebouw moet laten verwijderen wordt er vrijwel altijd een containment gecreëerd. Dit zorgt ervoor dat de andere ruimtes beschermd worden tegen eventueel vrijgekomen asbestdeeltjes. Dankzij een decontaminatiesluis en onderdrukmachine wordt er veilig en professioneel gewerkt aan het verwijderen van asbest. Na het verwijderen wordt er een luchtmeting gedaan om de ruimte vrij te geven.

Wanneer er asbest verwijderd moet worden uit een kleine ruimte, zoals een vensterbank, wordt er vaak gebruik gemaakt van minicontainment. Er wordt dan een doorzichtig frame geplaatst met handschoenopeningen.

Bij buitensanering gaat men iets anders te werk. Wanneer er bijvoorbeeld asbest uit een dak of gevel verwijderd moet worden gebeurt dit in de open lucht. De vakmensen zetten het gebied af met lint of bijvoorbeeld een schutting, en men moet door een decontaminatie-unit om dit gebied binnen te komen of om er weg te gaan. Ook hier draait het dus allemaal om de veiligheid van de werknemers maar ook van de omgeving.

Bij bodemsanering wordt het gebied ook afgezet en wordt er onder andere gebruik gemaakt van overdrukunits om het personeel te beschermen.

Asbest verwijderen is dus, zoals je ziet, iets dat je altijd door professionals moet laten doen.

Hoeveel kost het laten verwijderen van asbest?

De prijs voor het laten verwijderen van asbest is erg afhankelijk van de locatie, de hoeveelheid en de methode die gebruikt zal worden. Het is dan ook onmogelijk om hier een prijs te noemen. Neem contact op met een gespecialiseerd bedrijf voor al je vragen over de mogelijkheden, en natuurlijk de prijs. Vraag een offerte aan bij Revoort, ook voor anonieme sanering om onrust in de omgeving te voorkomen.