kozijnen van staal

Alles wat je moet weten over kozijnen van staal

Neem je die van kunststof? Heb je toch liever hout of aluminium of zoek je echt iets bijzonders? Het moge duidelijk zijn, wat betreft kozijnen is er nogal wat te kiezen. Voor alle materialen is wel iets te zeggen. Kunststof is goedkoop en gaat erg lang mee en hout moet vooral zorgen voor een warmere sfeer. Er is nog een materiaal beschikbaar als het gaat om kozijnen: staal. Daarmee heb je niet het goedkoopste materiaal, maar wel iets heel bijzonders. Staal is authentiek en boezemt ontzag in. Geen enkel ander materiaal kan tippen aan de uitstraling die staal je wel kan bieden. 

Staal heeft een prachtige uitstraling

Een ding is zeker, met staal kies je voor een product waarmee je wat betreft uitstraling echt scoort. Het is en blijft een lust voor het oog immers. Zeker panden met een industriële uitstraling kiezen steeds vaker voor staal, maar ook in landelijke en moderne huizen misstaat staal in geen geval.  Het is een gegeven dat staal enorm sterk en krachtig is. Bovendien kun je met het dunne profiel heel eenvoudig een wat groter raam onderverdelen in verschillende vakken. Met staal kies je voor authenticiteit vooral. Dat is wel het toverwoord als het gaat om kozijnen van staal. 

Staal is volledig brandveilig en inbraakwerend

De voordelen van staal zijn legio. Behalve de al genoemde kracht is dat de esthetiek met het dunnere profiel en zeker de brandveiligheid.  Want staal is volledig brandveilig. Ook inbrekers weten dat er met staal niet te spotten valt en dat ze amper succes hebben als sprake is van stalen kozijnen. Dan zoeken ze hun heil wel elders. Ook met de isolatie zit het wel snor als het gaat om stalen kozijnen. En dan niet alleen in thermisch opzicht, maar zeker ook als het gaat om de akoestiek. 

Met een natte doek en een mild reinigingsmiddel

Het feit dat staal amper enig onderhoud behoeft, mag toch ook best als een voordeel genoemd worden. Als je eens per jaar met een natte doek en een reinigingsmiddel aan de slag gaat, dan is het al veel.  Uiteraard is staal een zeer duurzaam materiaal.  Het gaat erg lang mee en is ook nog eens recyclebaar.  En ondertussen is sprake van een breed palet aan kleuren beschikbaar. Daarmee is dat koude en kille dat staal nog wel eens kenmerkte verleden tijd. 

Nadeel van staal is de prijs, staal is allesbehalve duur

Nadeel is wel de prijs. Want die is daadwerkelijk wat aan de hoge kant. Als je goedkoop wilt dan is het verstandig om voor kunststof te kiezen. Ook aan dit materiaal kleven overigens voldoende voordelen. Want behalve dat kunststof goedkoop is, is het ook een materiaal met een lange levensduur. Kunststof kozijnen zijn toonaangevend ondertussen. Die positie was lang voor hout, vooral om de warme uitstraling.  Omdat kunststof echter tegenwoordig ook in allerlei kleuren beschikbaar is, is het kille imago afgeschud. Dat was helemaal het geval toen er kunststof met niet van echt te onderscheiden houtnerf beschikbaar kwam.