asbestinventarisatie

Alles wat je moet weten over een asbestinventarisatie

Ga je een renovatie en/of sloopwerkzaamheden uitvoeren aan een gebouw? Wil je asbest laten saneren? Of wil je de risico’s met betrekking tot de aanwezige asbest in kaart brengen voor gebruikers, huurders of koper? In al deze situaties is het nodig om een asbestonderzoek, ofwel asbestinventarisatie, uit te laten voeren.

Wat doet een asbestdeskundige?

In het asbestverwijderingsbesluit van de overheid is vastgelegd dat een asbestinventarisatie altijd moet worden uitgevoerd door een gecertificeerd bedrijf. P3 Asbest is Deskundig Inventariseerder Asbest (DIA), waardoor wij asbestonderzoeken mogen uitvoeren. Asbest advies nodig? Neem gerust contact met ons op.

Type asbestinventarisatie

Er zijn drie verschillende soorten asbestinventarisaties die verricht kunnen worden. Hieronder hebben we de verschillende types op een rijtje gezet.

  • Type 0: Tijdens een type-0 onderzoek wordt er visueel beoordeeld of er asbestverdachte materialen aanwezig zijn. Een type-0 inventarisatie is niet voldoende om een sloopvergunning voor het verwijderen van asbest aan te vragen. Ondanks dat de asbest soms direct waarneembaar is.
  • Type A: Bij de aanwezigheid van zichtbaar asbesthoudende materialen moet dit onderzoek verricht worden om de aanwezigheid van asbest vast te stellen.
  • Type B: Is er bij een type-A onderzoek een vermoeden van asbest aanwezigheid, maar is de asbest niet zichtbaar? Dan er een dit type onderzoek uitgevoerd worden. Een type-B inventarisatie is destructief.

Wat kost een asbestinventarisatie?

P3 Asbest staat bekend om de hoge kwaliteit en eerlijke prijzen. Wij doen er dan ook alles aan om een voordelige oplossing te bieden voor het laten uitvoeren van een asbestonderzoek en/of sanering. Op basis van een kort vooronderzoek kunnen wij een duidelijke inschatting maken van de kosten voor een asbestonderzoek. Elke plek waar mogelijk asbest aanwezig is vergt een specifieke aanpak, waardoor er meer informatie nodig is om een nauwkeurige inschatting te maken van de kosten. Meer informatie over wat een asbestonderzoek gaat kosten? Of heb je een andere vraag? Twijfel niet om meer informatie aan te vragen bij P3 Asbest.