voordelen led verlichting

Alle voordelen van ledverlichting

U hoort zo hier en daar wel eens dat ledverlichting veel handiger en beter is dan halogeen of spaarlampen, maar waarom is dit eigenlijk? In deze blog zullen wij alle voordelen van ledverlichting benoemen. Voordat we beginnen met de voordelen is het natuurlijk handig om te weten waar led voor staat. Led is een afkorting van Light Emitting Diode. Een led geeft licht wanneer er stroom in de juiste richting door de lamp wordt gestuurd. Maar waarom is dit nou beter dan een halogeenlamp of spaarlamp? Hieronder alle voordelen van ledverlichting

Levensduur van ledverlichting

De levensduur van ledlampen is gemiddeld zo’n 35000 branduren. Ter vergelijking, een gloeilamp heeft 1000 branduren, een halogeenlamp heeft 3500 branduren en een spaarlamp 7500 branduren. Daarbij wordt bij een led, in tegenstelling tot alle andere lampen, de levensduur niet korter wanneer u de lamp aan en uit schakelt.

Energieverbruik van ledverlichting

Ledverlichting is zeer zuinig en daarom ook goed voor het milieu ledverlichting verbruikt aanzienlijk minder stroom dan ieder andere lamp. Met LED bespaart u tot wel 90% in vergelijking met een halogeenlamp of gloeilamp, en 40% op een spaarlamp. Zeer duurzaam dus.

Flikkering van lampen

Veel lampen flikkeren, dit ziet u echter niet met het blote oog, maar dit is voor veel mensen een grote oorzaak van migraine en geïrriteerde ogen aan het eind van de dag. Bij LED verlichting heeft u een optie om voor een rimpelvrije lamp te kiezen. De flikkert niet, wat daarom dus vaak te vinden is in kantoren en ideaal is voor de concentratie en gezondheid.

Warmte van ledverlichting

In tegenstelling tot alle andere lampen wordt ledverlichting ook nog eens minder warm. Di komt omdat een gloeilamp veel energie omzet in warmte en maar 10% van de stroom in licht. Een ledlamp zet 20% stroom om in warmte en 80% in licht! Dit maakt de ledverlichting dus veel zuiniger en niet brandgevaarlijk.

Naast al deze belangrijkste voordelen zullen wij er nog een paar op een rijtje zetten

  • Ledverlichting is er in verschillende kleuren, wat elektronisch bediend kan worden.
  • Ledverlichting is verkrijgbaar in alle fittingen.
  • Ledverlichting is in verhouding voordeliger dan andere lampen (gerekend in branduren)
  • Ledverlichting bevat geen gevaarlijke stoffen
  • Ledverlichting is ook geschikt voor buiten

Al met al zijn er dus genoeg voordelen om over te stappen op ledverlichting. Zoekt u nou een betrouwbare leverancier? Klik dan hier en bestel uw ledverlichting online!