bouwmaterialen veranda

Alle bouwmaterialen die je nodig hebt voor een nieuwe veranda

Tot in de late uurtjes buiten zitten, dat willen we toch allemaal? Het lekkerste doe je dat op een veranda. Want dat geeft nog een lekker huiselijk gevoel. Start met het bouwen van een veranda, zodat je daar het hele jaar profijt van hebt.

Een vakantiegevoel in je achtertuin, dat geeft een veranda. Met een stappenplan kun je die heel gemakkelijk zelf in elkaar zetten. WIl je nog een stapje verder gaan? Kijk dan voor een overkapping over het zwembad.

Op maat gemaakt

Je kunt een veranda helemaal naar eigen wens maken. Zo kan hij gebouwd worden van hout, metaal of kunststof. Wil je gaan voor een warme uitstraling, dan raden wij een houten buitenvloer aan. Verder kun je de zijkanten al dan wel of niet dichtmaken. Ligt jouw achtertuin aan een groot open veld, dan is het misschien lekkerder om de zijkanten (gedeeltelijk) dicht te maken in verband met de wind. Vind je dat windje juist wel lekker, dan laat je de zijkanten open. Ook betreffende het dak zijn er veel mogelijkheden. Van schaduwdoek,tot betonstaalmatten, en van doorschijnende platen tot glas. Is de stijl sierlijk die je zoekt, laat dat dan terugkomen in de materialen. Wil je liever meer natuurlijk, dan kun je er voor kiezen om klimop langs de zijkanten te zetten. Denk ook goed na waar jij de veranda het liefste wil. Zo heb je veranda terrassen die vast aan het huis zijn gebouwd en juist veranda’s die meer solitair in de tuin staan. Wij raden aan om goed te kijken hoe de zon gedurende dag door de tuin gaat. Wil je ‘s ochtends in de tuin ontbijten of heb je liever het avondzonnetje?

Dit heb je nodig

Een veranda bestaat uit verschillende onderdelen. Voor de vloer kun je houten kopen, bijvoorbeeld hardhout, gladde vlonderplanken of geïmpregneerde ribbelplanken. De overkapping kun je van glas maken voor een open gevoel. Als je meer een natuurlijke uitstraling wilt, kies dan een dopheide mat. Je hebt natuurlijk altijd een opening nodig en/of trap naar de tuin. Voordat je start met de aanschaf van het hout kijk ook even of je wel de juiste gereedschappen in huis hebt. Waarschijnlijk heb je dit wel in huis, maar een huishoudtrap, waterpas, rolmaat en werkhandschoenen mogen niet ontbreken bij dit klusje. Daarnaast is een uitzettouw met potlood zeer handig. Je hebt ook een accuboormachine en grondboor nodig, en een lijmtang, draadtang en handzaag. Als je dan ook nog op het lijstje een spade en paalhamer zet, dan heb je in ieder geval de materialen in huis die ervoor zorgen dat jij de veranda in elkaar kan zetten.