Afzetcontainer

Afzetcontainer gebruiken als professional in de bouw

De bouwsector heeft de afgelopen maanden een klap gehad door de stikstof problematiek. Toch neemt dit niet weg dat bouwsector gewoon verder blijft werken om het woningtekort te komende jaren weg te werken. Want ja gezinnen in Nederland blijven groeien, maar ook steeds mee singels zoeken een huis. Bij de bouw van deze huis, komt natuurlijk puin kijken dat moet worden opgeslagen en afgevoerd. In dit blog leggen we de voordelen van een afzetcontainer voor een professional in de bouw uit. Maar we gaan ook in op de verschillende types en op welke dingen je zou moeten letten.

Afzetcontainer vereenvoudigd je afvalstromen

Als je in de bouw werkt of niet, je weet vast wel dat er een grote productie van afval is bij bouw, verbouw of renovatie projecten. Een afzetcontainer biedt uitkomst om deze productie ook weer goed af te voeren. Ze zijn er van 3 tot 10 kubieke meter, goed voor zo’n 30 tot 100 volle kruiwagens. Toch verzamel je al dit afval op een plek ter grootte van maximaal 1 parkeerplaats. Hierdoor is de rest van de bouwplaats opgeruimder en hierdoor ook veiliger. Met als gevolg blijere werknemers, onderaannemers en klanten die op bezoek komen. Bovendien is het eenvoudiger om in een keer de container te laten afvoeren als deze vol zit en het door het bedrijf van de container te laten verwerken, dan het zelf te moeten afvoeren in aanhangers door je eigen personeel.

Afzetcontainers besparen je tijd en geld

Door op een centrale plek al het afval van de verbouwing te verzamelen ga je tijd en geld besparen. Je kunt wel steeds met een aanhanger heen en weer rijden, maar dat is natuurlijk inefficiënt. Naast dat je met een afzetcontainer dus tijd bespaard, bespaar je ook op de kosten van storen en benzine. Zoals hierboven al staat aangegeven voert het bedrijf waarvan je de afzetcontainer huurt ook je afval af, waardoor je uiteindelijk ook geld gaat besparen op het totaal plaatje.

Tips voor optimaal gebruik

Voor je nu onmiddellijk een afzetcontainer bestelt, eerst nog een paar tips. Als je de container op eigen terrein zet is er geen probleem. Maar mocht je de container op straat willen zetten dan moet je in sommige gemeentes een vergunning aanvragen. Ook is het soms beter om een gesloten container te huren in plaats van een open, zodat er geen extra afval in wordt gedumpt door iemand die 3 straten verder op zijn badkamer aan het verbouwen is. De beste oplossing is om eerst contact op te nemen met een bedrijf dat een  afzetcontainer brengt en ophaalt, want zij weten exact welke je het beste kan gebruiken en welke regels ze hanteren omtrent levering en verwerking van je afval.