Acrylaat

Acrylaat, een kunststof met een elegante en exclusieve uitstraling

Acrylaat is binnen de industrie een veel toegepaste kunststof en heeft ook haar weg gevonden in het bouwsegment. Daar wordt Acrylaat ingezet voor beglazings- en interieurtoepassingen. Als interieurproduct heeft Acrylaat haar faam te danken aan haar elegante en exclusieve uitstraling. Acrylaat, ook wel PMMA, Plexiglas of Perspex genoemd, heeft namelijk een onovertroffen helderheid en in gepolijste vorm geeft dit een stralend effect. Een bijkomend voordeel van Acrylaat is het lichte gewicht en sterkte. Zo is PMMA ongeveer 25 keer sterker dan glas van gelijke dikte en is het breukrisico veel geringer. Door haar grote helderheid wordt Acrylaat veel in de transparante uitvoering toegepast. Maar naast de heldere uitvoeringen is Acrylaat plaat ook leverbaar in vele kleuren, satijn uitvoeringen en andere modificaties. Naast de plaatvorm is Acrylaat ook beschikbaar als buis en staf. Alle leverbare mogelijkheden van deze unieke kunststof zijn te bekijken op vinkkunststoffen.nl.

Acrylaat laat zich goed bewerken

Naast de mooie en exclusieve uitstraling is de goede bewerkbaarheid een andere reden dat Acrylaat veel wordt toegepast. Mechanische bewerkingen zoals zagen, boren en frezen behoren allemaal tot de mogelijkheden. Doordat Acrylaat platen warm te vervormen zijn, heeft de ontwerper veel meer mogelijkheden om zijn creatieve ideeën tot werkelijkheid te maken. Binnen het reclamesegment zijn zeefdruk, digitale print en belettering veel toegepaste bewerkingen.

Beglazings- en interieurtoepassingen

Vanwege de sterkte en de mogelijkheid om warm te vervormen wordt Acrylaat ook als beglazingsproduct ingezet. Doordat het ongeveer 25 keer sterker is dan glas van gelijke dikte, is het risico op breuk een stuk lager dan bij glas. Voorbeelden van beglazingstoepassingen zijn veranda- en serredaken en balustrades. Omdat Acrylaat minder hard is dan glas is het wenselijk om het niet te gebruiken op krasgevoelige locaties.

Vanwege de exclusieve en elegante uitstraling wordt Acrylaat veel als interieurproduct ingezet. Daarbij geeft het ruime aanbod aan kleuren, spiegeluitvoeringen en oppervlakteafwerkingen de ontwerper veel mogelijkheden in het uiten van zijn creativiteit. Twee bijzondere uitvoeringen binnen het Acrylaat assortiment zijn Acrylaat Signature en Acrylic Couture. Deze platen onderscheiden zich omdat er koperdraad, edelmetaaldeeltjes, donsveertjes of textiel in de transparante kunststof verwerkt zit. Vanwege de unieke luxueuze uitstraling worden deze panelen bijvoorbeeld verwerkt in wanden, kasten of de huisbar.