Aanvragen van een bouwkundige keuring

Aanvragen van een bouwkundige keuring

Heb jij al eens gehoord of gelezen over een bouwkundige keuring? Als jij gaat verhuizen dan is het belangrijk om een bouwkundige keuring uit te laten voeren door een expert op het gebied van woningen. Een professioneel vakman of vakvrouw kan in zo’n geval langskomen bij de jouw woning en ervoor zorgen dat de woning die jij wilt kopen voor de juiste prijswaarde wordt overgenomen. Dit geldt tevens als jij graag jouw woning wilt verkopen. Als verkoper hoor jij de eventuele koper voldoende informatie te geven over de woning.

Een professioneel

Vanzelfsprekend geldt dat jij als individu het huis kan onderzoeken. Dit is met name mogelijk als jij handig bent op technisch gebied. Toch is het verstandig om voor dit soort diensten tevens mensen te vragen die hiervoor zijn opgeleid. Vaak ziet een deskundig oog toch andere dingen dan jij. Daarom is het inzetten van een expert erg verstandig om te doen en kan jij hier veel voordelen uit halen. Een expert zal een rapport opstellen waaruit het mogelijk is om af te leiden wat de toestand is van de woning. Wat zijn de sterke punten en wat zijn de zwakke punten? De koper heeft het recht op dit soort informatie.

Zwakke punten

Het is niet erg als jouw woning een aantal zwakke punten heeft. Echter is het met name belangrijk dat hier voldoende informatie over is. Op deze manier wordt voorkomen dat bepaalde kopers worden opgelicht. Door een rapport te krijgen met voldoende informatie over de woning weten kopers wat voor beslissing zij maken indien zij tot het kopen van een woning besluiten. Er zijn een aantal zwakke punten in vele woningen waar de koper dan mee aan de slag kan gaan door te beginnen met klussen. Vanzelfsprekend geldt dat bij vele zwakke punten de prijs voor een woning lager zal uitvallen.

Wetten en regels

Er zijn een aantal regels waar de verkopende partij zich aan moet houden als een woning wordt verkocht. Deze regels staan weer opgenomen in wetten en zorgen ervoor dat de koper niet wordt opgelicht. Op basis hiervan is het belangrijk dat een bouwkundige keuring wordt uitgevoerd. Je kan een bouwkundige keuring aanvragen door gebruik te maken van het internet en vervolgens bij verschillende bedrijven uit te komen die deze dienst aanbieden voor jou. Kies vervolgens voor degene die de juiste diensten levert voor een lage prijs en natuurlijk voldoende oog heeft voor jou.

Persoonlijke samenwerking

Indien jij besluit om een expert in te zetten bij het aanvragen van een bouwkundige keuring dan is het belangrijk dat de samenwerking verloopt op een manier die soepel en efficiënt is. Gelukkig is het zo dat de expert opgeleid is om zijn of haar werk te doen op een manier die bijzonder professioneel verloopt. Door een expert in te schakelen neemt de kennis en ervaring vaak erg toe. Toch kan het tevens fijn zijn als de samenwerking tussen jou en de expert op een persoonlijke manier verloopt. Hierbij kan je denken aan het spreken van de dezelfde taal en voldoende wederzijds vertrouwen.

Tip: Keuringshuis.nl