Aanrijbeveiliging

Aanrijbeveiliging; een kleine ingreep met een groot resultaat!

Wanneer je een bedrijf runt, wil je dit zo efficiënt mogelijk doen. Kosten die je kan vermijden, die vermijd je uiteraard. Jammer genoeg verliezen veel bedrijven geld aan herstellingen van hun infrastructuur en machines die door aanrijdingen veroorzaakt worden. Zulke aanrijdingen kan je echter gemakkelijk vermijden door enkele kleine ingrepen te doen. Hoe je dat doet, lees je hier.

Multi-inzetbaar: vangrails

Een goed voorbeeld van een kleine ingreep om je infrastructuur en machines te beschermen, zijn vangrails. Vangrails bestaan in houten en metalen varianten en je hebt ook de RVS stootranden. Het grootste voordeel van de vangrail is dat ze ervoor zorgen dat machines niet meer in contact kunnen komen met je muren en installaties. Op deze manier zijn aanrijdingen dus onmogelijk. Je kan ze ook inzetten als inbraakbeveiliging of om gestapelde goederen tegen te houden of veiliger te stapelen.

Voordelen van vangrails

Een vangrail biedt veel voordelen. Niet alleen omwille van de brede inzetbaarheid ervan, zoals je hierboven kon lezen. Ook de kostprijs is een groot voordeel. Omdat vangrails maar een beperkt aantal onderdelen hebben, zijn ze relatief goedkoop. Weinig onderdelen zorgen er ook voor dat de montage ervan gemakkelijk is. Vangrails zijn sterk en zijn altijd verkrijgbaar; de stock is bijna onuitputtelijk. Je kan ze op elke ondergrond monteren en perfect afwerken door middel van enkele hulpstukken, zoals hoekstukken, kopstukken en plastic afschermkappen.

Bescherm je bedrijf tegen ramkraken en aanrijdingen

Een andere, heel efficiënte manier om je gebouwen en machines te beschermen, is door gebruik te maken van een paal als aanrijbeveiliging. Er bestaan stalen stootpalen en inox exemplaren. Met een paal als aanrijbeveiliging beschik je over een stevige constructie die ongevallen, stilstand van machines en schade beperkt. Deze kleine ingreep bespaart je dus al snel heel veel kosten en zorgen. Stootpalen zijn vooral erg geschikt om puntrisico’s te beschermen. Door de palen zo dicht mogelijk tegen het risico aan te plaatsen, bescherm je de hoeken van je gebouwen en installaties, poortopeningen, hydranten, uitstekende delen van machines, enzovoort.

Soorten stootpalen

Metalen stootpalen kan je in elke RAL-kleur verkrijgen. Veel bedrijven kiezen ervoor om ze in een heel opvallende kleur te laten schilderen, zodat ze meer opvallen en dus ook nog meer bescherming bieden. Stootpalen in RVS (of inox), geven je bedrijf een meer luxueuze uitstraling. Indien gewenst kunnen ze extra kwalitatief vervaardigd worden, zodat ze ook gebruikt kunnen worden in agressieve of zoute omgevingen. Deze stootpalen kunnen zowel met als zonder een vloerplaat geïnstalleerd worden.