Aannemer inschakelen

Aannemer inschakelen? 3 tips waar je op moet letten!

Een goede aannemer zoeken en vinden is niet altijd zo makkelijk als dat het lijkt. Of je nou een aannemer zoekt voor een grote of kleine verbouwing; het blijft lastig om een goede aannemer in de buurt te vinden. Daarom geven wij 3 handige tips waarmee wij het vinden van de juiste aannemer makkelijker maken.

Wanneer begin je met het zoeken van een aannemersbedrijf?

Voordat je gaat zoeken naar een aannemersbedrijf is het belangrijk om je wensen en eisen duidelijk in kaart te brengen. Als duidelijk is wat er allemaal uitgevoerd moet worden door de aannemer dan kan er direct een offerte gemaakt worden. Zo weet je ongeveer wat de kosten zijn en kan je ook aannemers met elkaar vergelijken op basis van de offerteprijs. Wij adviseren om pas een aannemer te zoeken op het moment dat het ontwerp gereed is. Maar als je hier zelf niet uitkomt dan kan je ook eerder een aannemer inschakelen om vooraf mee te laten denken over het (ver)bouwproject.

Tip 1. Goed gevoel

Een aannemer gevonden die beschikt over de juiste papieren en vele goede referenties heeft, maar heb je er geen goed gevoel bij? Dan kan je beter op zoek gaan naar een andere aannemers. Bij het inschakelen van een aannemer is het belangrijk om er een goed gevoel bij te hebben.

Tip 2. Garanties

Heb je de juiste aannemer gevonden? Dan is het belangrijk om te werken met garanties. Zo is een garantiestelling tegen faillissement aangeraden en ook een CAR-verzekering afsluiten is verstandig. De garantiestelling tegen faillissement zorgt ervoor dat de bouw in ieder geval wordt afgerond bij faillissement. Een CAR-verzekering zorgt ervoor dat het bouwwerk is verzekerd tegen brand, schade aan eigendommen van de opdrachtgever, aansprakelijkheid naar derden en de te gebruiken bouwmaterialen.

Tip 3. Duidelijke afspraken

Vaak is het verstandig om niet alles uit te besteden aan een aannemer. Dit zorgt ervoor dat je veel geld bespaard. Een aannemer kan alles voor je uit handen nemen, maar dit kost natuurlijk ook een stuk meer. Het kopen van materialen kan je natuurlijk gewoon zelf op advies van de aannemer. Als je niet alles wilt uitbesteden is het belangrijk om hier duidelijke afspraken over te maken met de aannemer.