aanhanger kopen

Aanhanger kopen; waar moet ik op letten?

Als je op zoek bent naar een aanhanger voor achter de auto, dan wil je ook graag een aanhanger kopen van goede kwaliteit en die je kunt gebruiken voor de meest uiteenlopende klussen. Waar moet je dan op letten bij de aanschaf van een aanhanger? We hebben een aantal zaken voor je op een rij gezet die je kunt meenemen bij het vinden van een geschikte aanhanger om te kopen.

1. Het soort aanhanger

Het type aanhanger dat je wilt kopen is zeer belangrijk. Ben je op zoek naar een kleine aanhanger die je kunt gebruiken voor kleine klussen of juist voor grote werkzaamheden. Als een aanhanger professioneel gebruikt moet worden, dan is het misschien ook interessant om te kijken naar een model met een kiepfunctie.

 2. De inhoud van de laadruimte

Natuurlijk is de inhoud van de laadruimte van belang. Het kopen van een aanhanger wil je natuurlijk doen om materialen te kunnen vervoeren. Als je dan kiest voor een aanhanger met een kleine laadruimte, dan kun je daar ook minder in vervoeren. Het is ook goed om na te denken over de keuze tussen een open en een gesloten aanhanger. Met een gesloten kar kun je vaak ook meer spullen vervoeren.

 3. Kwaliteit

Je wilt ook gaan voor kwaliteit. Let dus op de verschillende onderdelen van een kar voordat je deze aanschaft. Hoe is de verlichting bijvoorbeeld geregeld, hoeveel gewicht kan het chassis dragen, wat voor soort banden zitten er onder de aanhanger en hoe remt de aanhangwagen.

 4. Mag ik er mee rijden

Een belangrijke punt bij het aanschaffen van een aanhanger is of je er ook mee mag rijden. Het is afhankelijk van het type aanhanger en de grootte hiervan of je ook de weg op mag. Het kan zijn dat je een extra rijbewijs moet halen voor het rijden met een grote aanhanger.

Je wilt natuurlijk een betrouwbare aanhanger kopen. Daarom kan je het beste kiezen voor een bekend merk. HAPERT aanhangwagens is de marktleider op het gebied van lichte aanhangers en daarom een uitstekende keuze als je een aanhanger wilt kopen.