aandachtspunten zonnepanelen aanschaffen

Aandachtspunten bij het aanschaffen van zonnepanelen

In de huidige tijd waarin duurzaamheid een steeds grotere rol speelt, stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Zo zijn zonnepanelen goed voor het milieu en kan er veel geld mee bespaard worden. Echter zijn er wel een aantal aandachtspunten waar op gelet moet worden bij de aanschaf van zonnepanelen. In deze blog worden de verschillende factoren behandeld waar u goed op moet letten bij de aanschaf van zonnepanelen voor uw woning. Heb jij hulp nodig voor BTW teruggave op zonnepanelen?

Is de woning geschikt?

Als eerste is het natuurlijk belangrijk om te weten of uw woning geschikt is voor de plaatsing van zonnepanelen. De ideale hellingshoek voor het plaatsen van zonnepanelen ligt tussen de 30 en 40 graden. Op een schuin dak is dit vrij eenvoudig te realiseren. Heeft u een plat dak, dan zal er een speciale constructie voor nodig zijn om de zonnepanelen te plaatsen. Echter vormt dit in de meeste gevallen geen probleem. Een ander belangrijk aandachtspunt is de ligging van het dak. Zo is de opbreng van de energie afhankelijk van de ligging ten opzichte van de zon. In de meest optimale situatie wijst een dakdeel in zuidelijke richting.

Welke zonnepanelen zijn geschikt voor mijn woning

Tegenwoordig heeft u als consument de keuze uit verschillende zonnepanelen. Monokristallijn en polykristallijn zonnepanelen worden over het algemeen het beste verkocht. Echter zitten er wel een aantal verschillen tussen deze zonnepanelen. Zo kunt u met monokristallijn zonnepanelen een hoger rendement realiseren. Dit soort zonnepanelen zijn daarom ook zeer geschikt voor daken waar weinig ruimte beschikbaar is. Echter zijn deze zonnepanelen wél duurder in aanschaf. Polykristallijn zonnepanelen halen ten opzichte van de monokristallijn een iets minder rendement en zijn daarom ook iets goedkoper in aanschaf. Dit soort zonnepanelen zijn daarom uitermate geschikt voor grote daken waar u veel zonnepanelen op wilt plaatsen.

Het juiste aantal zonnepanelen

Hoe meer zonnepanelen u laat plaatsen, des te meer duurzame energie u zult opwerken. Echter kunt u het beste het aantal zonnepanelen afstemmen op uw jaarlijkse energieverbruik. Wanneer u meer opwekt dan u verbruikt, ook wel de salderingsgrens genoemd, ontvangt u een vergoeding voor deze niet verbruikte energie. Deze energie wordt namelijk terug geleverd aan het energienet. Echter is deze vergoeding relatief laag. Wil jij BTW terugvragen op zonnepanelen? ZonneBTWterug.nl helpt jou graag bij deze klus!