huurwoning vinden

5 onmisbare tips om snel een huurwoning te vinden

Het vinden van een huurwoning in Nederland wordt steeds lastiger en kan een behoorlijke poos duren. Waarschijnlijk kom je genoeg interessante woningen tegen op de huurmarkt, maar is de concurrentie killing. Erg frustrerend. Om de kans op succes te vergroten hebben we in deze blog een paar handige tips op een rij gezet.

Tip 1. Maak een wensenlijst

Door de enorme concurrentie op de huurmarkt vergeet men nog wel eens om een wensenlijstje te maken. Stel een wensenlijst samen met wat je het liefst zou willen, maar ook waar je genoegen mee zou nemen. Bedenk goed welke concessies je indien nodig wilt maken en wat je maximale budget is. Zo voorkom je

Tip 2. Zoek bij woningcorporaties én in de vrije sector

Om de kans op een huurwoning te vergroten is het verstandig om zowel bij woningcorporaties als in de vrije sector te zoeken naar een huurwoning. Via woningcorporaties vind je vooral sociale huurwoningen. Terwijl particulieren hun woning in de vrije sector aanbieden. Het grootste verschil zit hem in de maximale huurprijs. Bij sociale huur wordt er rekening gehouden met inkomens van huurders. De huurprijs mag niet boven een vooraf vastgesteld bedrag komen. In de vrije sector mogen verhuurders zelf de prijs bepalen.

Tip 3. Schrijf je in bij een woningzoekmachine

Het inschrijven bij een woning zoekmachine kost je misschien inschrijfkosten, maar als je kiest voor een zoekmachine met een groot aanbod dan vergroot je de kans op een woning. Uiteraard kun je ook een huurmakelaar inschakelen. Echter brengt dat ook flinke kosten met zich maar. Zoek jij een huurwoning in Deventer? Vind huurwoningen op Rentola.nl.

Tip 4. Mail alerts instellen

Een huurwoning zoeken is erg tijdrovend en kan flink frustrerend zijn. Continu het laatste aanbod in de gaten houden kost enorm veel tijd. Om tijd en moeite te besparen is het verstandig om je aan te melden voor huuralerts. Dit kan bij huurmakelaars of bij woningzoekmachines. Zo wordt je op de hoogte gehouden van het meest actuele huuraanbod.

Tip 5. Wees proactief

Het zoeken naar een huurwoning kan erg frustrerend zijn. Toch is het van belang om je proactief op te blijven stellen. Dat betekent niet alleen reageren op advertenties, maar ook snel reageren op eventuele berichten van verhuurders. Bellen werkt nog altijd het beste. Ook verhuurders waarderen het als je belt. Tevens heb je meer kans om je te onderscheiden van de concurrentie en kun je direct beginnen met het overtuigen van de verhuurder.