stapelrekken

3 redenen om vandaag nog te starten met het gebruik van stapelrekken

Stapelrekken, ook wel palletstelling, stapelracks, manuracks of mobiel stapelrek genoemd, zijn perfect om spullen in op te slaan. Ze zijn snel op te bouwen en zijn erg functioneel om spullen in op te slaan. Twijfel je over de aanschaf van stapelrekken? In dit artikel vertellen wij je alles over stapelrekken en waarom je vandaag nog moet starten met het gebruik van stapelrekken.

Wat is een stapelrek?

Een stapelrek is simpelweg een object waar je spullen in stapelt om ze op te slaan. Meerdere stapelrekken op elkaar wordt een palletstelling genoemd. Deze zet je met een vorkheftruk in elkaar, omdat het fysiek een zware klus is. Door de stapelrekken boven elkaar te plaatsen, creëer je meerdere verdiepingen, zodat je veel spullen kwijt kunt. Alle redenen om stapelrekken aan te schaffen lees je hieronder.

1.      Je bespaart ruimte

Stapelrekken plaats je boven elkaar in plaats van naast elkaar, zoals met bijvoorbeeld pallets. Doordat men stapelrekken boven elkaar plaatst, bespaar je ruimte in de oppervlakte. Wanneer jouw ruimte beperkt is, zijn stapelrekken dus een hele geschikte optie. Je kiest zelf hoe breed en lang de stapelrekken zijn en hoe hoog deze geplaatst worden. Ook voor langere objecten bestaan verschillende soorten stapelrekken. Zo berg je je spullen, in ieder formaat, op de juiste manier op.

2.      Stapelrekken zijn veilig

Een andere reden om stapelrekken aan te schaffen, is dat stapelrekken erg veilig zijn. De meeste stapelrekken hebben diverse veiligheids- en stresstesten doorstaan. De veiligheid is echter ook afhankelijk van hoe men de stapelrekken belaadt. Leg zware spullen onderin en bouw op naar lichtere voorwerpen. Een goede gewichtsindeling is dus belangrijk voor de veiligheid. Om instabiliteit te voorkomen, zorg je er ook voor dat objecten niet uitsteken.

stapelrekken

3.      Stapelrekken zijn duurzaam

Stapelrekken hebben een lange levensduur en dat is een grote reden om stapelrekken aan te schaffen. Stapelrekken zijn corrosie bestendig en gemaakt van roestvrijstaal. Sommige stapelrekken zijn thermisch verzinkt. Dit zorgt ervoor dat ze een relatief stevige bescherming hebben. Het voordeel hiervan is dat kleine krassen en deuken veel minder snel tot roestvorming leiden. Dit komt doordat dit de beschermde zinklaag minder snel perforeert. De stapelrekken buiten of in natte omgeving gebruiken is dus geen probleem.

Stapelrekken besparen dus ruimte, zijn erg veilig en ook duurzaam. Dit is genoeg reden om over te stappen op stapelrekken of deze nog lange tijd te blijven gebruiken.