luchtfiltersysteem

3 luchtfiltersystemen om fijnstof tegen te gaan

In de lucht zitten veel stofdeeltjes. Deze deeltjes noemt men ook wel fijnstof. Wanneer je de lucht niet filtert, blijft dit stof veel aanwezig. Dit is niet prettig, dus de lucht goed filteren is erg gunstig. Zeker voor mensen met een allergie voor stof is het filteren van de lucht erg belangrijk. Ben je op zoek naar een goed luchtfiltersysteem om fijnstof tegen te gaan? In dit artikel informeren wij je over drie goede luchtfiltersystemen voor in jouw werkomgeving.

Waarom is een luchtfiltersysteem belangrijk?

De lucht filteren is belangrijk, omdat de lucht hierdoor niet vol zit met fijnstof. Luchtfilters houden de lucht dus schoon. Zeker in werkomgevingen hoopt fijnstof zich snel op. Fijnstof is een verzamelnaam van deeltjes die in de lucht zweven. In werkomgevingen ontstaat er bijvoorbeeld stof door verbranding van brandstoffen of opslag van goederen. Om stofoverlast te voorkomen, kies je dus voor een luchtfiltersysteem. Welke luchtfiltersystemen zijn er?

1. Stofafzuiging aan plafond of muur

Een veel gekozen luchtfiltersysteem is een stofafzuiging die aan het plafond of een muur vastzit. Het voordeel hiervan is dat het filtersysteem niet duidelijk in zicht is. Een voorbeeld hiervan is de VisionAir Blue Line. Dit luchtfiltersysteem reinigt de lucht continu, zonder dat je hier verder naar om hoeft te kijken. Dit luchtfiltersysteem is perfect voor kantoren, verpleeghuizen, tandartsen of kappers. Zo ben je zeker dat je in een schone ruimte werkt.

2. Staan luchtfiltersysteem

Kies je liever voor een staand luchtfiltersysteem dat je makkelijk verplaatst? Kies dan voor een Pure Air Shield 3300. Ook dit luchtfiltersysteem reinigt de lucht erg goed, zodat er geen stofdeeltjes of fijnstof meer rondvliegen in de ruimte. Dit filtersysteem verwijdert fijnstof, virussen en bacteriën. Dit luchtfiltersysteem reinigt de lucht meerdere malen per dag. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat de lucht continu schoon is.

3. Industrieel luchtfiltersysteem

Niet alleen in medische ruimtes of kantoren verzamelt zich veel stof. Ook in een industriële omgeving verzamelt zich behoorlijk wat fijnstof. Met een goed luchtfiltersysteem minimaliseer je de luchtvervuiling in de industriële werkomgeving en houd je het industrieterrein schoon. Een HF luchtreiniger is een erg effectieve en efficiënte manier om de lucht te reiniger in een industriële werkomgeving en grote bedrijfshallen. Kies dus zeker deze luchtreiniger om de lucht schoon te houden in jouw werkomgeving.

Zoals je ziet zijn luchtfiltersystemen erg belangrijk om de lucht mee schoon te houden. Niet alleen thuis, maar ook in werkomgevingen. Schaf één van deze luchtfiltersystemen aan, zodat je zeker bent van een schone lucht.